Секции

26 April 2024 21:58

Ирландия обяви план за бавно вдигане на ограничителните мерки

Премиерът на Ирландия Лио Варадкар представи план за бавно отменяне на ограниченията, въведени заради новия коронавирус. Съгласно плана изолацията се удължава до 18 май. Изолацията в Ирландия влезе в сила на 28 март. В страната заразените са 21 000, а починалите от COVID-19 – 1265.

Лио Варадкар – премиер на Ирландия:

„Нашият план е да отворим страната по бавен и поетапен начин. Пет етапа, три седмици, започвайки от 18 май. Ако всичко върви според плана, петата фаза ще започне на 10 август. За съжаление, рискът от втора вълна на вируса винаги присъства, затова можем да се придвижваме от една фаза в друга, ако разпространението на инфекцията е под контрол. Във всеки случай, докато нямаме ваксина за ефективно лечение, ще има дългосрочна нужда от физическа дистанция, добра хигиена на ръцете, редовно дезинфекциране и чистене и изолация вкъщи на всички заболели“.

Училищата няма да отворят врати до края на настоящата учебна година. Учениците ще могат да се върнат в класните стаи едва през септември. Същото важи и за университетите.

Но на хората над 70 години се разрешава напускане на домовете за разходка от вторник. Увеличава се разстоянието за спортуване навън. Досега то беше до 2 километра от дома, а сега е до 5 километра.

Икономиката на Ирландия ще поднови работа между 18 май и 10 август, като това ще стане на пет етапа. Всеки един етап ще зависи от това дали броят на новите случаи на зараза остава под контрол.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче