Секции

26 April 2024 18:53

23 нови случая на коронавирус, още един починал лекар у нас

Има още един починал лекар от Александровска болница.

6 случая са в София, Видин-8, Сливен-3, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Ямбол – 1. Има два случая на деца във Видин на 10 и 11 г. Двама са заразени от медицинския персонал, те са от Пирогов.

Излекувани са 21 случая. Починали към този момент са 72, с нови 3-ма починали – мъж на 68 в Благоевград, със сърдечно заболяване, мъж на 80 от Видин с исхемична болест и диабет, 82 годишна жена от Плевен с ХОББ и хронична сърдечна недостатъчност.

Колега лекар е починал в спешното на Александровска болница – бил е констатиран с COVID 19, изписан е бил с отрицателен резултат и към момента на приемането му е бил в тежко състояние и е починал.

Изказвам съболeзнования към близките и колегите на нашата колежка, тя е лекувана в Окръжна болница, била е от първите заразени, след подобряване на състоянието е изписана за домашно лечение, заяви ген. Мутафчийски. Вчера е влошила състоянието си вкъщи. Още с пристигането в Спешното отделение на Александровска болница, въпреки положените усилия, тя е загинала още в спешния център. Нашата колежка е дала две отрицателни проби, очаква се резултатът от PCR, който са взели веднага с пристигането в спешното. От преди няколко дни в Хонконг съобщават, че правят изследване на голяма група пациенти след отрицателни резултати, при които се установява наличието на вирусни частици, добави Мутафчийски.

/Източник информация и снимка:БГНЕС/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче