Секции

26 April 2024 11:21

Облекчават редица мерки, въведени заради коронавируса

Нова порция облекчения на мерките у нас, въведени заради пандемията от коронавирус. От днес се възобновяват шофьорските курсове, а теорията ще се провежда онлайн.

Подготвят се за отваряне и заведенията с градини или тераси. До 6-ти май всеки търговец трябва да осигури необходимата дистанция между масите и задължителна дезинфекция след всеки клиент. Персоналът трябва да е с предпазни ръкавици и маски.

Разрешават и индивидуалния спорт на открито, без провеждането на състезания. Трябва да се спазва обаче задължителна дистанция от 2.5 метра.

Плувните басейни също ще са достъпни, но при дезинфекция на водата, прилежащите пространства, шезлонги, чадъри, съблекални и всички останали принадлежности. Ще се измерва и температурата на посетителите.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е възложила на кметовете на райони да създадат организация за отваряне на малките паркове в кварталите при спазване на всички противоепидемични мерки.

От 6 май в следобедните часове контролно-пропускателните пунктове на входовете на областните градове също ще бъдат премахнати.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Задачата на живота не е в това да бъдеш на страната на мнозинството, а в това да живееш съгласно вътрешни, създадени от самия теб закони.


Марк Аврелий