Секции

29 March 2024 09:23

Решено е още тази седмица да започне работа дежурният кабинет за COVID-19 в карловската болница

Оше тази седмица да започне работа дежурният кабинет в МБАЛ“Д-р Киро Попов“-Карлово. Решението за това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. То е взето след проведената днес среща между кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, директора на РЗИ д-р Ваня Манчева и директора на карловската болница д-р Христо Пелев. Кабинетът ще преглежда също пациенти със съмнения за коронавирус и при нужда те ще бъдат хоспитализирани. За работата му има осигурени 1000 броя защитни облекла, които са от Логистично-координационния център в РЗИ.

„Ситуацията в областта се следи и се предприемат всички мерки. Поддържаме ежедневна комуникация в Медицинския щаб с болниците, в които се лекуват пациенти с коронавирус, както и със Спешна помощ. Създадена е добра организация за работа и към момента във всички здравни заведения в областта има осигурени достатъчно предпазни средства, коментира областният управител.

Общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдивска област, е 79. От тях в общините: Пловдив – 37, Карлово – 2, Кричим – 2, Хисар – 2, Родопи – 31, Стамболийски – 4 и Калояново-1.

Оздравелите пациенти към днешна дата са 35, на домашно лечение са 25.

Няма нови случаи на инфектирани медицински лица. От всички потвърдени до момента 12, 10 са излекувани. Все още на болнично лечение са един лекар и една санитарка.

Към момента хоспитализирани са 19 лица.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче