Секции

27 April 2024 05:50

От понеделник започва да приема пациенти дежурен кабинет в карловската болница (видео)

От понеделник следващата седмица започва да работи дежурен приемен кабинет в карловската болница. Той се намира на първия етаж на здравното заведение до кабинетите на филиала на Спешна помощ. Вече е сформиран медицинският екип. Изготвени са и графиците за работата на персонала. През деня в него ще работят трима лекари и още толкова фелдшери. След 19.30 часа в кабинета ще има дежурна медицинска сестра, която незабавно ще уведомява лекар от съответното отделение на болницата. Така приемните кабинети в МБАЛ“Д-р Киро Попов“ стават два- единият за COVID-19 за пациенти със симптоми за инфекцията, и вторият – за всички останали.

Това стана ясно днес по време на работната среща в карловската болница на областния управител Дани Каназирева, кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, зам.-директора на Спешна помощ в Пловдив д-р Димитър Христозов, д-р Сийка Димчева от РЗИ, председателя на местния парламент Доньо Тодоров и управителя на лечебното заведение д-р Христо Пелев.

„Тук сме, защото е важно да се уреди начинът и стиковката между отделните звена в болницата, между които и Спешна помощ, с цел улеснение, както на тях, така и на жителите на община Карлово за получаване на бърза медицинска помощ“- заяви Каназирева и благодари за бързата реакция на болницата и Общината.

„С функционирането на приемния кабинет, няма да има и забавяне на автомобилите на Спешна помощ, за да могат да обслужват пациенти по различни адреси“- добави зам.-директорът на Спешна помощ д-р Христозов. По думите му, с работата на двата кабинета в болницата, които са в две различни крила, се разделят потоците пациенти и се осигурява сигурност за медицинския персонал и болните.

„Предстои набирането на още персонал за болницата, като ще се поканят лекари от доболничната помощ. Ще бъде осигурен и необходимият финансов ресурс за това. Лекарите и персоналът ще работят задължително с предпазни облекла и средства“, каза от своя страна управителят на лечебното заведение д-р Христо Пелев.

„Надявам се да продължим да бъдем една от общините, в която през последните 40 дни няма установено ново носителство на вируса. Изключително важно е, след като мерките против разпространението на Ковид- 19 бяха разхлабени, да бъдем достатъчно отговорни, както към себе си, така и към другите“- подчерта кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Той и директорът на болницата изказаха своите благодарности към Медицинския щаб и лично към областния управител Дани Каназирева за подобряването на дейността на общинското лечебно заведение в създалата се тежка ситуация на пандемия.

Болницата получава и поредното дарение от защитно облекло и предпазни средства от Областния кризисен щаб. Доставени на медиците и здравния персонал на лечебното заведение ще бъдат 30 броя защитни костюми от висок клас за многократна употреба, 300 маски за еднократна употреба и 50 от най-висок клас, вид N95, за многократна употреба. Като в понеделник ще бъдат осигурени 1000 броя защитни облекла, висок клас за еднократна употреба, за болницата от Логистично-координационния център.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче