Секции

25 April 2024 19:23

Задържаха двама пияни шофьори в Хисарско

За шофиране след употреба на алкохол на 6 май в ареста на РУ Хисар бяха задържани двама мъже- на 50 и 58 години. Нарушителите на закона са установени при проверка по линия «Безопасност на движението», извършена на територията на село Паничери.

В 19,30 часа на улица «Георги Димитров» в близост до бензиностанция «Митака» е спрян за проверка водач на «Ауди 80». Зад волана на превозното средство, чужда собственост, бил правоспособен 50-годишен мъж от Хисаря. При извършената проверка с техническо средство е отчетено, че мъжът е употребил 1,22 промила алкохол.

Около 21,45 същата вечер в село Паничери бил спрян за проверка и 58-годишен водач на лек автомобил «Сузуки Витара». Мъжът е правоспособен водач, но управлявал лек автомобил чужда собственост след употреба на 1,44 промила алкохол, установено с техническо средство. Проверката била извършена на улица «Хаджи Димитър».

С действията си двамата водачи са извършили престъпление по чл. 343Б ал 1 от НК, за което са образувани две досъдебни производства.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче