Секции

29 March 2024 09:47

Правната комисия прие на първо четене промените в Закона за здравето

От 14 май България няма да е в извънредно положение и законът за извънредното положение спира да действа. Ще останат да действат обаче някои мерки, които стават част от промените в Закона за здравето, които Правната парламентарна комисия прие на първо четене.

Министърът на здравеопазването ще може да въвежда временни противоепидемични мерки в определени региони и в страната. От БСП обаче възразиха, че министърът на здравеопазването ще регулира извънредните мерки в страната. От левицата настояват и за допълнителни финансови стимули за българските граждани.

Всички социални мерки приети със Закона за извънредното положение остават да действат. Като мярката 60/40, например, която ще действа още 2 месеца. До 30 юли работодателите ще могат да възлагат надомна работа. А за трудов стаж ще се зачита не 30, а 60 дни неплатен отпуск.

От петролната и газовата асоциация пък възразиха, че с преходни и заключителни разпореди техните членове се задължават да въведат видеонаблюдение и измервателни уреди в складовете си. В петък, текстовете влизат за разглеждане в пленарна зала.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче