Секции

27 May 2020 13:10

Започна тестването за COVID-19 на персонала от социалните заведения в областта

Започна изследване за COVID-19 на персонала във всички домове за стари хора, за възрастни с увреждания и в центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи на територията на област Пловдив.

„Много е важно хората от най-уязвимите групи в обществото да бъдат предпазени"- каза областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. "Важно е да предотвратим риска от заразяване с опасната болест, както и от създаването на огнища на вируса на територията на областта"- заяви тя.

Каназирева съобщи, че е създадена е много добра организация, като тестването трябва да приключи до 15 май. Изследването се извършва от РЗИ с PCR-тестове. То ще обхване общо 650 служители от 52 социални институции, разположени в 11 общини, като най-големият брой от домовете и центровете - 33, се намират на територията на Община Пловдив.

По думите на областния управител, работата на лабораториите е организирана така , че да не се пречи на взимането и обработването на проби на другите пациенти.

Дани Каназирева обясни, че при наличието на положителна проба за COVID-19 ще се предприемат незабавни противоепидемични действия за ограничаване на разпространението на вируса в съответната социална институция.

На следващ етап се обмисля да се пристъпи и към изследване на лицата, настанени в домовете.

Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче