Секции

05 May 2024 11:50

В ареста остават 5-мата мъже, извършили кражби от къщи и магазин в Пловдивско

Пловдивският съд остави в ареста 5-мата мъже, извършили кражби от къщи и магазин в областта.

По искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г., на 19 г., В.А., на 29 г., А.М., на 19 г., В.И., на 17 г., и М.П., на 19 г., привлечени като обвиняеми, за това, че в периода от 6 януари до 23 януари в селата Костиево, Малък Чардак и Строево, а също и в град Съединение са извършили четири кражби и са влезли с взлом в чуждо жилище.

Установено е, че те са извършили кражбите след предварителен сговор. Отнели са електрически помпи за вода, електрожени, разклонители, печка, кабели и други вещи, а от магазина - 28 лева на монети и 30 кг пилешко месо. Петимата влизали в имотите в тъмната част на денонощието, като разбивали входни и вътрешни врати, докато собствениците отсъствали. Установено е, че на 18 януари обвиняемите влезли и в къща в Съединение, където живеело възрастно семейство - мъж на 75 и жена на 71 години. Двамата спели на първия етаж на дома си. Обвиняемите разбили вратата на втория етаж и влезли в жилището. Възрастните хора се събудили от шума, а обвиняемите избягали от къщата и не успели да осъществят намеренията си да извършат кражба.

Петимата са били задържани при специализирана полицейска операция от служители на Районното управление в Труд. За А.М. деянието е извършено при условията на опасен рецидив, а за В.А. при условията на повторност. По делото предстои да бъде привлечен като обвиняем и С.С., на 26 г., който е задържан в следствения арест по друго дело – за държане на акцизни стоки без бандерол – цигари.

Определението на Районен съд – Пловдив подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче