Секции

29 March 2024 11:38

Божков: Ще се върна в България, давам акциите на „Левски“ на феновете

Ще се върна в България в подходящия момент. Това заяви в телевизионно интервю обявеният за международно издирване бизнесмен Васил Божков. В момента той се намира в Дубай, където първо бе арестуван, а после освободен от местните власти.

По думите на самият Божков, той се разхождал свободно в Дубай, а статутът му бил на резидент. Не използвал охрана, тъй като нямал от кого да се пази, а дните си прекарвал със съдружника си Георги Попов, който също е обявен за издирване от българските власти. Двамата дори празнували именния ден на Попов в компания на чужденци. Според Божков българските власти не са го търсили, а той си вдигал телефона. По думите му от България се оказвал огромен натиск върху властите в Дубай да бъде екстрадиран, но това нямало да се случи.

Божков коментира и ситуацията с футболен клуб „Левски“. Той обяви готовност да даде акциите на феновете, за да се спаси клуба. Компаниите, които се грижили за издръжката на футболния отбор, вече били унищожени. Божков отрече да има контакти с Комисията по хазарта, след като бе обвинен, че е оказвал натиск върху нея. Всичките му контакти, свързани с хазартния бизнес, били с финансовия министър Владислав Горанов, допълни бизнесмена.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче