Секции

03 May 2024 15:13

18 лекари подадоха оставки в карловската болница

Лекарският съюз в карловската болница е изразил становище, че не е съгласен с разкриването на спешен приемен кабинет. Решението на лекарите е да си подадат оставките. Заявени са 18 молби за напускане с едномесечно предизвестие- каза управителят д-р Христо Пелев за Карлово.Тв. Според лекарите кабинетът ще дублира дейността със Спешна помощ при необходимостта от консултации.

Д-р Пелев съобщи, че ще потърси в понеделник съвместна среща с кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, с председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров, с председателя на ресорната общинска комисия по здравеопазване и лекарите, за да се анализира възникналата ситуация и да се потърси решаването й.

Към момента има информация, че лични лекари също се интересуват кога ще отвори кабинета, за да изпращат пациентите си при необходимост там, а е говорено той да се използва само за спешна помощ. Д-р Пелев припомни, че джипитата имат сключен договор с Евромед в Карлово.

Припомняме, че решението за разкриване на спешен приемен кабинет в карловската болница бе взето от Областния кризисен щаб. Вчера на работна среща с областния управител и председател на щаба Дани Каназирева бе съобщено, че спешният приемен кабинет трябва да започне да работи от понеделник.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче