Секции

24 April 2024 07:46

Учебен център „Малкият принц“ организира онлайн конкурс по творческо писане „Словото в мен“

По повод предстоящия 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Учебен център “Малкият принц” в Карлово организира онлайн конкурс по творческо писане “Словото в мен”. Той ще се проведе на 16 май от 11 до 13 часа. Записването за участие може да се направи до 15 май и през фейсбук страницата на Центъра.

В него могат да участват ученици от V до XII клас. Те ще бъдат разделени в три възрастови групи:

• Първа група: 5-7 клас;

• Втора група: 8-10 клас;

• Трета група 11-12 клас.

В уречения ден и час всеки участник ще получи на имейла си творческата задача. Ще има два часа време да твори и да изпрати своите произведения на имейл адрес: xtd@abv.bg. Може да напише разказ, есе, стихотворение, приказка или диалози.

Целта на конкурса е учениците да имат възможност творчески да пресъздадат своите усещания, мисли и чувства. Да споделят за своите разговори със света, с приятелите и с хората, които са техни опоненти.

„Важното е написаното да е своеобразно послание към някого“- споделя Христина Томанова- ръководител на УЦ“Малкият принц“. Текстът трябва да носи индивидуалните черти на автора. Творбата може да е тъжна, или весела, може да е вглъбена, или фантастична, защото въображението е свобода, а тя е смисълът на живота.

Критериите, по които ще се оценяват текстовете, са:

- умението да се оформя завършен текст по зададени параметри;

- оригиналните хрумвания и любопитните разсъждения;

- идеята на творбата;

- богатството на езика;

- спазването на граматическите правила на писане.

Професионално жури ще определи победителите в онлайн конкурса. Ще бъдат отличени творби с първо, второ и трето място във всяка възрастова група. Резултатите ще бъдат публикувани на 24 май на страницата на Учебен център „Малкият принц“ във фейсбук и ще има реални награди.

/Снимки: УЦ"Малкият принц"/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всяка една монета има две лица и не можеш да подбираш коя харесваш - те са заедно; същото е в живота - ако не можеш да се оправяш с трудните моменти, няма да имаш и приятни.


Хорхе Букай