Секции

29 March 2024 14:35

От БФС отхвърлиха твърденията за нецелесъобразни разходи

Българският футболен съюз публикува позицията си относно резултатите от проверките на Министерството на младежта и спорта за съвместните дейности между двете институции в последните няколко години.

От БФС също така категорично отричат твърденията за нецелесъобразни разходи, свързани с организацията на Евро 2015 и не приемат претенциите за възстановяване на сумата от 144 510 лева. Родната футболна централа отрича и за непризнат разход по „Програма за развитие на детския футбол“.

Ето и цялото изявление на БФС:

Ръководството на Българския футболен съюз използва възможността да изрази позицията си относно резултатите от проверките на Министерството на младежта и спорта за съвместните дейности между двете институции в последните години.

БФС категорично заявява, че не приема твърденията за извършени нецелесъобразни разходи, свързани с организацията на ЕВРО 2015 и претенциите за възстановяване на сумата от 144 510,99 лв.

Оспорваните действия по наемането на тренировъчния комплекс на ПСФК „Черноморец Бургас“ са следствие от изричните правила на УЕФА за избор на тренировъчна база (на разстояние между 15 и 30 минути с автобус от хотела на отборите в Поморие), а срокът на наема е съобразен както с изискванията за 24-часов достъп, така и с условията за предварителна подготовка и поддръжка на тревните покрития и терени според наложените от европейската футболна централа стандарти. След края на ЕВРО 2015 пък базата е използвана за провеждане на благотворителен детски турнир, задължителен елемент „Наследство на състезанието“, изискван от УЕФА.

Всички разходи са надлежно отчетени пред Министерството на младежта и спорта, което ги е приело без възражения, а допълнителен атестат за работата на администрацията на БФС е отличната оценка, поставена от ръководството на УЕФА за провеждането на ЕВРО 2015.

БФС също така не приема твърденията за непризнат разход по „Програма за развитие на детския футбол“ в размер 0,001298 процента от общите отпуснати от ММС средства и разполага с необходимите документи и протоколи, за да аргументира позицията си.

Българският футболен съюз още веднъж държи да подчертае, че в организацията се работи максимално прозрачно и коректно, а опитите за публични внушения за извършвани нарушения приемаме за безпочвени и целящи уронване престижа на съюза.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче