Секции

26 April 2024 10:38

Кирил Ананиев: До две седмици решаваме за детските градини

Два варианта на законопроекта, който да действа след отпадането на извънредното положение очерта здравният министър Кирил Ананиев. В интервю за БНР той посочи две опции на законопроекта, който трябва да действа след 13 май, давайки възможност за въвеждане на противоепидемични мерки за „извънредно санитарно положение“.

Според Ананиев, ако се запазят сегашните текстове, не би трябвало да се променя философията на записаното в частта на здравеопазването, а да се прецизират само някои тълкувания, за да няма противоречие. Според втората хипотеза – решението за въвеждане на извънредна епидемична обстановка ще става от Парламента след внесено предложение от Министерския съвет, на база на оценка от министъра на здравеопазването и от главния държавен здравен инспектор. Здравният министър посочи, че и след отпадане на извънредното положение на 13-ти май в сила ще останат някои от мерките.

За Ананиев един от основните въпроси, който все още остава без консенсус, е кога да бъдат отворени детските градини и яслите. „До две седмици ще видим резултатите в страните, които отпуснаха тези мерки и на тази база, както и на наши анализи, ще вземем своето решение“, посочи той.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Мисленето е най-трудната работа, която съществува, вероятно това е причината толкова малко хора да се залавят с нея.


Хенри Форд