Секции

19 April 2024 00:15

Полицията с препоръки за прилагане на социална дистанция, за да се предотврати разпространението на COVID-19 в Пловдив и областта

Полицията в Пловдив и областта излезе с препоръки за прилагане на социалната дистанция, за да се предотврати ново увеличение в броя на заразените с коронавирус. С падането на част от ограничителните мерки въведени по времето на карантина, спазването на обществения ред и съблюдаването на дисциплина се оказват най-големите предизвикателства за обществото. От МВР препоръчват на жителите на града и областта да продължат стриктното спазване на мерките, свързани с разпространението на COVID 19 , предвидени в заповедта на здравния министър.

Според новите противоепидемични правила за посещения в паркове, градини, както и при организирането на излети, посетителите трябва да съблюдават социална дистанция от минимум 2,5 метра. Препоръчва се избягването на струпване на компании и групи на едно място. При разговори с други хора е необходимо да се се ползват маски или шалове. Посетителите на някои от парковете да използват само определените входно-изходни пунктове и да следват маркираните маршрути.

При влизане в търговски обекти също трябва де се използват маски и ръкавици, както и всеки гражданин да изчаква реда пред него, за да няма струпване в закрити помещения.

Полицията в Пловдив продължава започналите съвместни проверки по заведенията във връзка със спазването на мерките против разпространението на Ковид 19, регламентирани със заповедта на здравния мининистър. Служители на реда, представители на Регионална здравна инспекция и на областната дирекция по безопасност на храните ще следят за спазването на трите най-важни изисквания: дистанция метър и половина между масите, използване на лични предпазни средства и дезинфекция след всеки клиент.

Униформени служители започват обход на търговски обекти и устно ще предупреждават техните собственици и посетители да спазват задължителните мерки от заповедта на здравния министър.

Хората, които се придвижват с градския транспорт, също трябва да използат маски задължително в автобусите.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче