Секции

28 March 2024 21:25

Лекарите оттеглиха оставките си, до 10 дни изготвят споразумение между карловската болница и Спешна помощ за алгоритъма на работа в спешния приемен кабинет (видео)

Днес оттеглиха предизвестията си за напускане лекарите от карловската болница, които ги подадоха в петък в знак на несъгласие с откриването на спешен приемен кабинет. Това стана ясно след близо два часа среща с областния управител Дани Каназирева, секретаря на РЗИ д-р Сийка Димчева, шефа на Спешна помощ – Пловдив д-р Иван Станоев, секретаря на БЛС-Пловдив д-р Георги Кръстев и зам.-кметът на Община Карлово Антон Минев.

Взето е решение до 10 дни да бъде изготвено споразумение между лечебното заведение и Спешна помощ за детайлите по работата в спешния приемен кабинет. До подписване на споразумението му кабинетът няма да работи.

"Решихме, че ще оттеглим оставките в името на това, че трябва да се договорим между "Спешна помощ" и болницата по какъв начин да ги уредим тези спорни въпроси“- обясни д-р Дориана Маринова – председател на БЛС в Карлово. „Трябва да кажа, че до този момент нито един пациент не е бил оставен в "Спешна помощ" без консултация от лекар, който е в отделенията. Оттук нататък какво ще се споразумеят и как ще наместим нещата, ще се каже в бъдеще. Ние сме работили, но този кабинет, честно казано, нямаме сили да го поемем и него. Не можем да обслужваме едновременно отделенията, Covid - кабинета и още един допълнителен".

Областният управител Дани Каназирева заяви, че трябва да има бърза и адекватна медицинска помощ за населението на близо 4 общини, които се обслужват от карловската болница, и да се намери вариантът на местно ниво как да бъде създадена организацията на работата, а конкретното решение да бъде представено на Областния кризисен щаб и РЗИ.

Д-р Иван Стойнов – директор на Спешна помощ-Пловдив увери, че през следващите 10 дни трябва да се изработи алгоритъм двете здравни структури да заработят в синхрон и пациентите да получават най-адекватната спешна помощ. За това потвърди и управителят на карловската болница д-р Христо Пелев. Предстои да се уточни откъде ще идва и финансирането на кабинета.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче