Секции

20 April 2024 02:08

31 нови случая на COVID-19, заразените вече са 2100

31 са новите случаи на COVID-19 за последното денонощие. С тях общият брой на заболелите става 2100. Три са новите жертви на заразата, а активните области са 9. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал – майор Венцислав Мутафчийски по време на брифинг в Министерския съвет.

2100 е общият брой на заразените с коронавирус, а новите случаи за последното денонощие са 31. 12 от новозаразените са в София, 6 в Ямбол, 4 в Плевен, 3 в Сливен, 2 в Пловдив и по 1 в Габрово, Кюстендил, Монтана и Пазарджик. Има и нов случай на заразено дете на 10 години, а броят на инфектираните медици вече е 228. Починалите, заразени с коронавирус са 99, като новите случаи за денонощието са три.

ген.-майор Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб:

„Мъж на 79 години от дом за стари хора, жена 75 в болница „Св. Анна“, мъж на 87 години с множество придружаващи заболявания…“

От щаба опровергаха коментарите, че броят на положителните проби се дължи на направените за денонощие ПСР тестове. По думите на ген. Мутафчийски в страната все още продължава клъстърното разпространение на болестта.

ген.-майор Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб:

„Потвърждава се, че има клъстърно разпространение на болестта, което е много добре. Ако продължим в този дух и начин – това дава по-големи шансове за по-нормален начин на живот."

При възобновяването на трансплантациите, се използват модели на френски и германски протоколи, за да се изработят и български. А разрешението на трансплантационната дейност е взето след разговор на Щаба с министъра на здравеопазването.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче