Секции

20 April 2024 16:42

Младежката доброволческа акция „Силата е в нас“ достигна до 100 човека в Карловско

Доброволческата акция „Силата е в нас“ на Младежки информационен център – Карлово достигна до 100 човека в общината. Инициативата бе подкрепена финансово от Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ у нас, Българския Дарителски форум и Американската търговска камара чрез фонда "Обединени срещу COVID-19" и приключи с края на извънредното положение у нас.

Според анализа на Центъра, инициативата е обхванала в община Карлово самотноживеещи, безработни, самотни родители, възрастни и трудноподвижни хора. Най-възрастният сред които е баба Гена Серкьова от Каравелово почти на 105 години, а най-младият – 42-годишна самотна майка с деца. В екипи от по двама, доброволците са раздали хуманитарни пакети с основни хранителни продукти, маски и дезинфектанти в селата Дъбене, Войнягово, Климент, Каравелово, Богдан и град Клисура. Навсякъде са срещнали съдействието на кметствата. Оттам са им предоставили списъци на нуждаещите се и са осигурили придружител на младежите до домовете.

Оказва се, че доброто на тези инициативи наистина е вдъхновяващо и с Младежки информационен център вече се свързват хора, които също искат да направят дарения. Има също и младежи, които искат да са доброволци. От Центъра са убедени, че продължават с доброволческите каузи още през юни.

Сред одобрените за финансова подкрепа от фонда на "Америка за България" бе също и карловската болница за осигуряване на необходимите защитни облекла, маски, дезинфектанти и апаратура за инфекциозното отделение, определено за работа с пациенти, заразени с COVID-19.

/Снимки: МИЦ-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче