Секции

26 April 2024 00:59

Нашествие от стършели в района

Има нашествие от стършели в района, сигнализират жители на Карлово, Баня и съседните села. В света има около 25 вида такива жилещи насекоми. Нa външeн вид пpиличaт дocтa нa ocитe и пчeлитe, нo ca c пo-гoлeми paзмepи oт тяx и c дocтa пo-paзлични пpивичĸи. Ужилвaнeтo мoжe дa дoвeдe дo aнaфилaĸтичeн шoĸ, тъй ĸaтo oтpoвaтa в жилaтa им e тaĸa дa ce ĸaжe тoĸcичнa и дopи пoняĸoгa cмъpтoнocнa зa aлepгичнитe ĸъм нeя xopa.

Опасните насекоми са забелязани по карловски улици и в парк „Здраве“, който Общината затвори поради тази причина. Нашествието тази година се случва за втори път през последните четири години, информират от местната администрация и припомнят, че в минали години гнезда на стършели са откривани в стари постройки и по цепнатините на панелните блокове.

От понеделник започва дезинсекция на зелените площи на територията на община Карлово. Пръскането срещу опасните насекоми ще продължи до 20 май. Третирането ще се извършва в интервалите от 5 до 11 часа и от 19:30 до 24 часа. До всеки обработен обект ще бъдат поставени указателни надписи с текст: “Внимание! Пръскано е с отрова” и отбелязани дата на пръскането и карантинния период.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако да помечтаеш малко е опасно, лекарството за това не е да мечтаеш по-малко, а повече. Мечтай през цялото време.


Марсел Пруст