Секции

24 November 2020 08:00

Откриха марихуана в дома на 74-годишна жена от Черноземен

Полицията откри марихуана в дома на 74-годишна жена от Черноземен.

Високорисковото наркотично вещество и стъклени съдове с различна вместимост, пълни със зелено-кафява течност, са открити в дома на възрастната жена при съвместна акция на служители на Районното управление в Хисаря, Икономическа полиция и Агенцията за безопасност на храните.

Проверките са във връзка с установяване на нарушители, извършващи нерегламентирана търговска дейност - производство на конопено масло.

В имота на жената са открити и иззети пликове с коноп, две машини за пресоване на семена, стъклени съдове със зелено-кафява течност, някои от които с надпис "конопено кюспе за мехлем".

Изготвената експертна справка показва, че откритото високорисково вещество е над килограм и половина суха марихуана и близо 3 кг прахообразно вещество. Съдържанието в останалите иззети обекти подлежи на допълнително изследване чрез назначаване на химическа експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл 354 Ал 3 т.1 от НК. Работата на разследващите продължава под наблюдение на прокуратурата.

/Снимка: МВР/

Културен афиш
Изтегли си късметче