Секции

20 April 2024 12:47

24 нови случая на COVID-19 у нас, общият брой на положителните проби е 2235

По-малко заразени с коронавирус отчетоха от Националния оперативен щаб. В почивния неделен ден положителните проби на Ковид19 са 24, с което общият брой на заразените достигна 2235 души. Овладяна е заразата в проблемната Видинска област, както и в района на Велико Търново, но от щаба отново предупредиха да не подценяваме противоепидемичните мерки.

Само 24 положителни проби на коронавирус са получени през последните 24 часа, с което общият брой на заразените достигна 2235 души. От Националния оперативен щаб обаче уточниха, че причината за това са по-малкият брой проби, направени в почивния неделен ден – 362. Установено е, че хората, които са изложени на по-малко влияние на вируса, прекарват болестта по-леко.

Добрата новина е, че се успокоява ситуацията в проблемната Видинска област, където имаше недостиг на лекари заради заразата и няколко жертви от социални институции.

С разхлабването на мерките спазването на противоепидемичните правила става още по-важно, припомни проф. Кантарджиев.

Две са жертвите на Ковид-19 в неделния ден, а жертвите на заразата вече са 110. Два са новите случаи на зараза сред медицинските лица, а общият брой на положителните проби сред медиците е 242. Излекуваните са общо 614 души.

/Източник информация: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче