Секции

25 April 2024 19:43

Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада спасиха човешки живот

На 11 май на подбалкански път София-Бургас, в близост до полигон Анево, община Сопот, ефрейтор Марин Кънев от 3-ти механизиран батальон на 61-ва механизирана бригада като длъжностно лице на полигона забелязва, че човек, който извършва ремонт на тежкотоварно МПС изпада в безсъзнание на пътното платно.

Първата му реакция е да се обади на дежурния медицински екип, обслужващ занятията на полигона. Впоследствие извиква на помощ ефрейторите Чавдар Караджов и Борислав Лилов, които са група за обслужване на материалната база в района. Ефрейтор Лилов констатира, че пострадалият си е глътнал езика и се задушава. С бързи и навременни действия те правят необходимото и работникът идва в съзнание.

След като пристига санитарният автомобил, старшина Любка Игнатова оказва помощ на пострадалия и подава сигнал за инцидент на национален номер за спешни повиквания – 112.

С бързата си и адекватна реакция, благодарение на опита си, военнослужещите спасяват най-ценното – човешки живот.

В 61-ва механизирана бригада е получено благодарствено писмо от управителя на фирма „Шамбала Дивелъпмент” Пламен Русев, който изразява своята огромна благодарност към военнослужещите от бригадата, спасили живота на неговия служител.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Може би когато си на 34, няма да мечтаеш за същите неща, както на 24, но все още ще можеш да мечтаеш.


Брус Спрингстийн