Секции

24 April 2024 08:35

Детските градини и яслите отварят врати

Детските градини и ясли в страната отново възобновяват работа и ще посрещнат деца. Отварянето обаче ще става при спазване на определени противоепидемични мерки. Това стана ясно от министрите на здравеопазването и образованието на извънреден брифинг в Министерски съвет.

Официално детските градини и ясли в столицата ще отворят на 26 май, това бе определено от кмета на София Йорданка Фандъкова. Детската градина в квартал Красна поляна, трескаво се подготвя да посрещне малчуганите. За целта са подсигурени предпазни маски, ръкавици – за преподавателите, а на децата ще бъде измервана температура още на входа. Приготвени са и специални дезинфектанти за обувките на децата. В група ще могат да бъдат по 18 деца. Ако все пак има случаи на заразено дете с коронавирус в дадена група, тя ще се поставя под карантина.

Снежана Тодорова – директор:

„На всички входове и изходи имаме поставени дезинфектанти за ръцете, които са достъпни за всички. Ние специално направихме и нещо друго закупихме си едни ванички, които ги видяхме в други детски градини по света и смятаме, че това е удачно, които ванички се поставят пред входовете и изходите. Детенцето минава и стъпва вътре“.

Градината разполага и с голям двор, в които се предвижда малчуганите да прекарват по-голямата част от времето – като част от противоепидемичните мерки. Въпреки коронавируса, преподавателите са щастливи, че отново се връщат на работа и ще се срещнат с децата.

Румяна Тонева – преподавател:

„Нямаме търпение отново да сме с дечицата, от разговорите, които проведохме и те нямат търпение да се върнат. Ще разчитаме на родителите и тяхната съвест, че ще пуснат дечицата без никакви проблеми“.

Здравните власти обаче апелират родителите, които имат възможност все още да задържат децата вкъщи. Всяка седмица ще се провежда проучване за това колко деца посещават градините, за да се създадат необходимите условия.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче