Секции

28 April 2024 05:31

Скъп гост посети Столетово

Кметът на Столетово Мирослав Колев се похвали за посещението на скъп гост в селото. Това е инж. Иван Омайски, заместник-изпълнителен директор на „Транспортно строителство и възстановяване” ЕАД.

Компанията, която е най-голяма в България за строителство и ремонт на жп инфраструктура, стартира механизирано подновяване на железния път в междугарието Христо Даново – Сопот- казва Колев. Той информира още, че дължината на трасето, която се ремонтира е 14 591 м., и започва от гара Хр. Даново – спирка Кърнаре – спирка Иганово - спирка Анево до гара Сопот, в това число и коловозите. Столетово е само на един километър от спирка Кърнаре, където ще се извършват строителните работи. Ремонтът включва полагане на 26 500 бр. нови траверси, 29 200 м нови релси, 43 888 м баласт, няколко нови жп стрелки в гарите, 310 бр. нови стълба за контактна мрежа. Финансирането на обекта възлиза на 20 млн. лв.

Кметът споделя радостта си, че приятелството и дружбата между Столетово и родното радомирско село Друган на инж. Омайски е повече от 12-15 години. Колев припомня, че скъпият гост на селото е съдействал при провеждане на първия фестивал „Столетово пее 2009” за пристигане и участие на женската певческата група от Друган, както и за живата връзка с организационния комитет на „Сурва“ - Перник през годините. През годините се изгражда пълноценно партньорство в подкрепа на традиционния български фолклор и народни обичаи.

/Снимки: фейсбук Мирослав Колев/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче