Секции

03 May 2024 23:45

Прекланяме се пред всички учители и просветители, които неуморно изграждат духовната крепост на знанието, казва Таня Караколева-директор на ОУ“Христо Г.Данов“ в Розино (видео)

С преклонение към първоучителите и словото ОУ“Христо Г.Данов“ отбелязва 24 май- Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Учители и ученици изразяват своята почит към знанието чрез празнично видео, в което са вплетени спомените от този тържествен ден през 2019 година.

В специално обръщение към учители и ученици, директорът Таня Караколева казва:

„24 май е възторжен и паметен ден – празничен, светъл, неповторим!

Този ден събира в себе си минало и настояще, за да проправи пътя към нашето бъдеще, защото всичко - и велико, и обикновено - започва от ученическия чин, от Аз, Буки, от пространството на духа.

Днес се прекланяме пред всички учители и просветители, които с душа и слово всеотдайно и неуморно са изграждали духовната крепост на знанието!

Честит празник на вас, колеги, които в трудния делник продължавате да засявате слова в браздите на времето. Никоя професия не изисква толкова себеотдаване, да учиш другите и сам да се учиш. Това е нашата отговорност днес!

Ученици, няма нищо по-красиво от високия дух и нищо по-силно от знанието! Нека не стихва жаждата за знания и духовно извисяване!“

В навечерието на 24 май директорът Таня Караколева бе удостоена с почетното отличие – грамота „Неофит Рилски”. Ежегодните награди на МОН се присъждат за цялостна професионална дейност и принос в развитието на образователната система в България.

След отличените 15 директори от Пловдивска област по предложение на Регионалното управление на образованието са също Таньо Топалски - директор на ПГ „Евлоги и Христо Георгиеви”-Карлово и Красимира Димитрова – директор на ОУ „Ген. Карцов” в с. Христо Даново.

/Видео и снимки: ОУ“Христо Г.Данов“-Розино/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче