Секции

06 May 2024 11:07

Карловската болница и ЦСМП подписаха споразумение за дежурния приемен кабинет

На днешното заседание на Медицинския щаб в Пловдив стана ясно, че има готово споразумение между ЦСМП и общинската болница в Карлово, относно функционирането на дежурния приемен кабинет. То е съгласувано и ще бъде подписано и от РК на БЛС.

Областният управител Дани Каназирева коментира, че споразумението е изцяло в полза на пациентите от региона. Според директора на ЦСМП д-р Иван Стойнов, кабинетът ще се ползва на функционален принцип от двете здравни структури.

„Лекарите от болницата ще извършват консултации и ще поемат пациентите до изясняване на състоянието им и евентуално хоспитализиране в местните отделения. По-сериозните случаи ще бъдат транспортирани до Пловдив", обясни д-р Стойнов.

След като анализира ситуацията и заболеваемостта в страната и областта, Медицинският щаб реши в Пловдив да продължат да приемат и лекуват пациенти с коронавирус само УМБАЛ“ Свети Георги“ и УМБАЛ „Каспела“, както и общинската болница „Д-р Киро Попов“ в Карлово, където има инфекциозно отделение.

Медицинският щаб реши също така останалите болници, включени в списъка от първо, второ и трето ниво, да останат в готовност и при усложняване на епидемичната ситуация - до 48 часа, да реагират и да възстановят реда за прием на пациенти със съмнение за COVID-19.

/Снимка 2: Областна администрация - Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче