Секции

26 April 2024 09:38

Нови стотици килограми кокаин са открити в „Студентски град“ в София

Нови стотици килограми кокаин са били открити в „Студентски град“ в София. Снощи се е провела акция на полицията и ГДБОП в жилище в квартала. По информация на Българското национално радио в апартамента са открити над 320 килограма от скъпия наркотик. Смята се, че става въпрос за жилището на задържания с 40 кг. дрога мъж на 24 май.

Акцията на Столичната дирекция на вътрешните работи и ГДБОП е започнала на 26-ти около 23:00 часа. Източници, близки до разследването, обясниха, че вероятно става въпрос за депо за наркотици, като не е изключено дрогата да е била предназначена за износ. Мъжът бе задържан с на 24 май с 40 кг кокаин в атомобилът му, като пазарната цена на дрогата е над 10 млн. лв. Една трета от наркотикът е бил с изключително висока чистота – над 75%, а останалото количество е с чистота 65-70 процента, примесено с други субстанции.

Днес изтича 72 часовата мярка на задържания 31 годишен мъж. От Софийска градска прокуратура ще настояват той да остане зад решетките, въпреки че има чисто криминално минало. Причината е , че извършеното престъпление е било с висока степен на опасност.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Задачата на живота не е в това да бъдеш на страната на мнозинството, а в това да живееш съгласно вътрешни, създадени от самия теб закони.


Марк Аврелий