Секции

26 April 2024 03:50

Президентът Радев в Садово: Откриването на държавни бензиностанции е авантюра

Президентът Румен Радев благодари на кмета на община Садово Димитър Здравков за поканата. По време на срещата един от обсъдените въпроси беше този за финансовата децентрализация.

"КОВИД-19 отново извади този въпрос на първо място. Това означава по-високо качество на общинските услуги, по-голяма политическа и икономическа самостоятелност на общините и по-голяма обществена ангажираност на гражданите", коментира Радев. Според него крайно време е Съветът по децентрализация да заработи. "Той не се е събирал от 4 години", обясни президентът.

Като авантюра определи Радев идеята за откриването на държавни бензиностанции, а по повод разхлабването на мерките заяви: "С хаос влязохме в извънредното положение, с още по-голям хаос излизаме".

Институтът по растителни генетични ресурси „Константин Малков“ – Садово посрещна президента Румен Радев с питка, произведена със собствени продукти. Държавният глава разговаря с ръководството, а учените го запознаха с процеса по съхранение на семена и лабораториите на института.

Преди да пристигне в Института, президентът посети община Садово. Още щом слезе от автомобила, Радев бе разпозна сред хората на площада от свои колеги от авиобазата в Граф Игнатиево. Той се ръкува с тях и ги поздрави. После проведе разговор с кмета.

/Източник информация и снимка: информационна агенция "Марица"/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче