Секции

19 March 2024 12:40

Празникът на розата се състоя в Климент(видео)

Ритуалът „Розобер“ – неизменна част от традиционния празник на маслодайното цвете в Карлово, се проведе на 30 май в село Климент.

Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов и Царица на розата 2019 – Яна Цветкова, приветстваха трудолюбивите стопани, отгледали розови насаждения, и им благодариха за това, че съхраняват поминъка на своя край.

Д-р Кабаиванов поздрави шестте момичета, записали се за участие в конкурса „Царица на розата“, и връчи на всяка от тях един от символите на общината – позлатена роза. Статуетка получи и кметът на Климент – Мано Манов, който бе домакин на събитието. То бе уважено от народните представители Данка Зидарова-Люртова и Веска Ненчева, ръководството на община Карлово, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, командирите на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков и на Военно формирование 22 680 – подполковник Димитър Мерудийски, началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – главен инспектор Тоню Чалъмов.

Представители на фирмите – спомощесвователи: „Българска роза“ АД, Първа инвестиционна банка, Ecosyst и QUEEN of ROSES, наградиха девойките и Царицата на розата.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче