Секции

27 April 2024 06:47

Две момчета загинаха след скок от мостика на Морската градина в Бургас

Първи фатален инцидент по морето преди още летният сезон да е навлязъл в разгара си. Двама младежи – на 17 и на 13 години, се удавиха на Бургаския плаж днес следобед. Според очевидци, по – голямото момче е било погълнато от вълните, след опасен скок от Моста. Докато водолази са го издирвали, морето е изхвърлило тялото на 13 – годишното дете, за което никой не е предполагал, че е изчезнало.

Черна неделя – така описаха очевидци ужаса на Бургаския плаж, където се удавиха две момчета на 17 и 13 години. По-голямото момче скача от мостика на Морската градина и веднага е погълнато от вълните. Група младежи се опитали да го спасят, но не успели заради бурното море.

Докато спасителите издирват тялото на 17-годишния младеж, във вълните загива и 13 – годишното дете.

Скачането от моста на Морската градина в Бургас е строго забранено. Въпреки това, всяко лято младежи престъпват тази забрана, като някои дори не могат да плуват добре.

Според експерти, в момента морето е с вълнение около бал и половина, но силният вятър е довел до мъртво вълнение, характерно за август. 13 – годишното дете е възпитаник на защитено жилище в бургаския квартал Ветрен. Докато възпитателите и приятелите бяха в шок, плажуващи спокойно влизаха във водата и дори се снимаха.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го направиш. Помнете че всичко започва от една мишка.


Уолт Дисни