Секции

24 April 2024 07:14

Кабинетът гласува механизъм, по който „Булгаргаз“ да възстанови над 201 млн. лева на потребителите

След като в началото на март окончателно беше договорено да купуваме по-евтино природен газ и то със задна дата, „Булгаргаз“ ще трябва да върне общо малко над 201 млн. лв. надвзети суми. В това число са и парите за бизнеса, за който имаше спорове с индустрията през април. Крайните потребителите на топлофикациите ще получат сумите си чрез приспадане от бъдещите си фактури при изравнителните сметки.

Бойко Борисов – министър-председател:

„Проведохме трудни, но успешни преводи, няма повече кранчета, кранове и посредници по тръбите за газ на България. И затова съпоставена цената на газа е 53% по-ниска. А март е 42%. А от 31 март е 53% по-ниска. Това е в полза на българските граждани, бизнес, тези пари, 201 млн. лв. От тях 59 млн. г-жа Фандъкова отиват за топлофикация София. На газопразпределителни 22 млн., за стъкларската 16 млн. Затова очаквам утре някоя хубава карикатура да има, защото стотиците милиони се връщат при българските граждани“.

В рамките на 30 дни дружествата ще трябва да решат какви суми ще възстановят на преките си клиенти. Премиерът Борисов посочи още, че преди дни са завършили тежките дела, които се водели във Великобритания и с огромни усилия и преговори от БТК сме успели да си върнем 125 млн. евро. Той пресметна, че 1.5 млрд. са върнати на хората.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче