Секции

27 April 2024 05:55

Северна Корея обяви, че спира всякаква комуникация с Южна Корея

Северна Корея обяви, че спира всякаква комуникация с Южна Корея – включително червената линия за връзка между лидерите на двете държави. Спират се и вонните комуникации. Според Пхенян това е първата от серия мерки срещу Сеул, който беше определен като „враг“.

Причина за ескалацията на напрежението стана изпращането през границата от южнокорейски активисти на балони с листовки, критикуващи лидера Ким Чен Ун, което през последните седмици се случва често. Северна Корея определя тези действия като атака срещу правителството.

Представители на Северна и Южна Корея провеждат ежедневни разговори от междукорейския офис за връзка, който беше създаден в граничния град Кесон през 2018 година след затоплянето на отношенията между двете държави. Дейността му цели да се поддържат постоянни контакти и да се развиват обмените между Сеул и Пхенян. Първоначалната договорка беше за срещи в Кесон два пъти дневно, но след началото на пандемията от ковид-19 вместо лични срещи се правеха телефонни обаждания.

Преди дни обаче Северна Корея игнорира опитите за установяване на връзка и това разтревожи Сеул, тъй като се появи информация, че Пхенян планира да закрие бюрото. Технически двете държави са във война, след като Корейската война от 1953 година приключи без да бъде подписано подписано мирно споразумение.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два начина да живееш живота си. Единият е като мислиш, че няма чудеса, а другият – че всяко нещо е чудо.


Алберт Айнщайн