Секции

19 April 2024 23:48

Стартира инициатива „От нас зависи да сме РОЗИ“ на Младежки информационен център - Карлово

Младежки информационен център-Карлово се включва в кампанията „От нас зависи“ на Гражданско обединение "Равни БГ". То е създадено с подкрепата на филантропската инициатива за демокрация и солидарност в Европа CIVITATES и администрирано от Български фонд за жените.

Карловското сдружение е едно от 30-те организации в гражданското обединение, чиято цел е постигане на равни права, солидарност, устойчиво развитие и подкрепа на уязвими групи.

Инициатива, с която Младежки информационен център се включва в кампанията е с подзаглавие "От нас зависи да сме РОЗИ(равни, отговорни, загрижени и информирани)". В случая тя е насочена към проучване и подпомагане на жени, живеещи сами поради различни причини, като вдовици, самотни майки, разведени и други.

За целта младежи доброволци към Клуба за равнопоставеност на половете подготвиха пакети с основни хранителни продукти за 20 жени от 5 населени места на община Карлово. Това са Войнягово, Климент, Каравелово, Богдан и общинският център. Те ще бъдат посетени в рамките на 5 дни до 12 юни. От Центъра съобщават още, че на жените, за които имат информация, че имат деца и внуци-момичета, ще бъдат осигурени дрехи, дарени от частна фирма.

Доброволците са в екипи от по двама-трима души, като се спазват всички мерки за безопасност при подготовката на пакетите и визитите при жените. Младежите разговарят и с посетените от тях нуждаещи си за трудностите, които изпитват и как корона кризата им се е отразила, както и за правата на жените по света. Всяка жена получава като подарък и рози, защото успява да се справя само с предизвикателствата на живота и с пожелание за красота и радост.

След проведените срещи, младежите анализират разговорите и обменят изводи. Проучването ще обхване 100 жени, като освен преките интервюта с 20-те жени всеки младеж ще анкетира още по 5 дами.

/Снимки: Младежки информационен център – Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче