Секции

29 March 2024 04:27

Полицията разби схема за набиране на момичета за „хепиенд масажи“

Криминална полиция задържа 39-годишен мъж и неговата 32-годишна приятелка от пловдивското село Брестовица в хода на проведена специализирана операция по линия противодействие на престъпления, свързани със склоняване към проституция и държане на огнестрелни оръжия.

Установено е, че мъжът и жената живеели на съпружески начала. Двамата са организирали схема за склоняване към проституция с користна цел. Жената стопанисвала масажни салони в приземни етажи на жилищни сгради, в които се предоставяли различни сексуални услуги. Тя пускала обяви в сайтове за работа и набирала «масажистки» за т.нар. «хепиенд» масажи. Студията били с отделни входове, за да се запазва анонимността на посетителите, а услугите били извършвани само в рамките на светлата част от денонощието. Мъжът е подпомагал жената логистично. Установено е, че за тях са работили четири жени, на възраст от 20 до 30 г. Тарифата, според сексуалната услуга, варирала от 60 лв. до 100 лв. От тях жените получавали половината.

Служители на криминална полиция и екип на специализирани полицейски сили са извършили претърсвания на 5 адреса на територията на Пловдив и село Брестовица. В един от тях са открити и иззети късо бойно оръжие със заличени серийни номера и боеприпаси. От останалите адреси са иззети множество вещи, съотносими към предмета на доказване по делото. Двете лица са задържани за извършени престъпления по чл 155 ал 3 и ал 5, и по чл.339 от НК.

Под надзора на Районна прокуратура е образувано досъдебно производство, в хода на което е извършен комплекс от процесуално-следствени действия по документиране на престъпната дейност на лицата.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче