Секции

08 May 2024 22:57

Служители на Централен Балкан ще се учат на тънкостите в управлението на туризма

В началото на месеца бе сключен договор между Управляващия орган на Оперативна програма „Добро управление“ и Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 199 827 лева. Средствата се осигуряват за повишаване компетентността на служителите на Дирекцията.

Одобреният проект „Повишаване на административния капацитет на НП“Централен Балкан“ е по приоритетна ос №2 „Ефективно и професионално управление в партньорство с гражданското общество и бизнеса“, чрез подбор на проектни предложения с наименование „Специализирани обучения за териториалната администрация“.

Обучението е модулно, като срокът му за изпълнение е 12 месеца.

В проекта са включени специализирани обучения в сферата на природозащитното законодателство и в мониторинга на биологичното разнообразие; в сферите на управление на промените на климата, въвеждането на иновации и управление на туризма. Предвидено е още специализирано обучение, свързано с прилагането на законодателството и залавяне на нарушители, както и такова за работа с географски информационни системи и тяхното приложение в специфичните дейности на служителите.

/Снимки: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче