Секции

27 April 2024 05:29

„Маркет линкс“: ГЕРБ води убедително пред БСП при избори днес

ГЕРБ остава убедително първа политическа сила, ако предсрочни парламентарни избори бъдат проведени днес. Това сочат данните от проучване на „Маркет линкс“ и бТВ, проведено в края на май и началото на юни. Премиерската партия събира 28% електорална подкрепа, докато основния й опонент от БСП остават с 21%.

Доверието в институциите се повишава през месеците на пандемия, показват данните от национално социологическо проучване на агенция „Маркет линкс“ и бТВ. Допитването е проведено сред 995 лица над 18 г. в периода 27 май – 3 юни. Одобрението на правителството е нараснало с 5 до 7%, като със същата стойност се е повишило и доверието в Народното събрание.

Социолозите не отчитат съществена промяна и във водачеството по отношение на електоралните нагласи. Първа политическа сила при предсрочни избори днес остава ГЕРБ, като премиерската партия събира 28% подкрепа. На 7% зад нея остава основният й опонент от БСП. Според „Маркет линкс“ в борбата за трета политическа сила участват ДПС, партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ и Демократична България. Близо до четирипроцентовата бариера за влизане в парламента, но все пак под нея са ВМРО с 3%.

По отношение на това как се развива материалното състояние на домакинствата се наблюдава голямо изменение в нагласите. 52% са посочили, че нагласата им е негативна, 39% – позитивна, а 9% не могат да определят.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче