Секции

20 April 2024 17:16

Расте интересът към кампанията "От нас зависи да сме РОЗИ“ на карловските младежи доброволци

Срещите по кампанията на Младежки информационен център – Карлово "От нас зависи да сме РОЗИ(равни, обединени, загрижени и информирани)" продължават при засилен интерес. Инициативата е част от общата кампания на Гражданско обединение "Равни БГ" и е насочена към проучване и подпомагане на жени, живеещи сами поради различни причини, като вдовици, самотни майки, разведени и други.

Карловските младежи доброволци научават за изпитанията, които имат останалите сами жени вдовици от по 10-15 години, така и за проблемите на самотните майки, на чиито плещи лежи отглеждането както на децата им, така и на възрастните им родители. Трудности както да започнат работа, тъй като трябва да се грижат сами за всичко и всички вкъщи, така и с придвижването, тъй като транспортните връзки до малките населени места са изключително намалели още повече сега заради пандемията от коронавируса.

Представителите на Младежки информационен център – Карлово разбират също и колко по-щастливи са някои от хората, че живеят на село и имат градинка, защото в грижите за нея минават по-лесно дните на самота.

Доброволците вече получават не само искрените благодарности, но и снимки с посадените рози, които те подаряват при срещите си с жените в Карловско.

/Снимки: МИЦ-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче