Секции

20 April 2024 08:05

10 са новите случая на Ковид-19 в Пловдивска област, взети са мерки и се следи ситуацията

10 са новорегистрирани случая на COVID-19 към 18 юни на територията на Пловдивска област.

5 от тях са в Перущица, установени са като контактни лица на обявен вече с положителна проба мъж. Става въпрос за две жени на 57 и 29 години, две момичета по на 15 години и мъж на 24 години. Нито един от тях не е хоспитализиран. Всичките живеят на една улица в квартал „Запад“и според епидемиологичното проучване са се заразили на групово събиране, за което кметът на общината не е бил уведомен.

Издадени са предписания от РЗИ на още 20 жители на квартала и в следващите дни ще има засилено полицейско присъствие за спазване на противоепидемичните мерки и карантината.

„Целта е превантивна, да се ограничат контактите и да няма риск за останалите жители в района. Направено е всичко, каквото се изисква в такава ситуация. Работим заедно с органите на реда, инспекторите на РЗИ и местната власт", коментира областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

За денонощието са регистрирани и два случая от Раковски – мъж на 51 години и съпругата му на 46 години, които не са хоспитализирани, в добро състояние са. Те също имат връзка със заразените от Перущица.

Други двама от новорегистрираните положителни на коронавирус са жена на 45 години и мъж на 47 години от град Пловдив, които са изследвани като контактни на заразени от Доспат.

От Пловдив има още една болна жена, на 60 години, която е хоспитализирана в МБАЛ “Свети Пантелеймон". Пациентката е била изолирана при постъпването в здравното заведение и няма риск за останалите болни и персонала на болницата.

Така общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдивска област, стават 120. От тях в общините: Пловдив – 63, Карлово – 2, Кричим – 3, Хисар – 2, Родопи – 33, Стамболийски – 5, Калояново – 1, Перущица – 8, Раковски - 3.

Оздравелите пациенти са 93. Към момента под карантина в област Пловдив са 1303 души.

„Апелирам, всички жители на област Пловдив, без да създаваме излишно напрежение, да продължим всички да спазваме, доколкото е възможно, препоръчителните мерки за дисциплина, дистанция и дезинфекция. Ако можем въобще да говорим, за нещо положително в ситуацията е, че имаме само един хоспитализиран и бързо са предприети всички мерки за контактните лица. Здравните власти правят всичко необходимо за ограничаване и контрол на заболеваемостта, но е необходимо и всеки един човек да има отговорност към здравето си. Обръщам се и към местната власт в общините, да упражняват по-засилен контрол, особено там, където има информация за събирания на повече хора, каза областният управител .

/Снимка 1: Областна администрация Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче