Секции

28 March 2024 11:42

Здравният министър готви план за действие на болниците при извънредна обстановка

В срок до 3 месеца министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще трябва да изготви и внесе в ресорната парламентарна комисия план на действие за организация на работата и финансирането на лечебните заведения при обявена извънредна епидемиологична обстановка. Това решиха единодушно депутатите след днешното разискване в парламента.

А в срок до 6 месеца здравният министър ще трябва да направи и анализ на инфекциозните отделения, клиники и болници, както и да изготви план за ефективното им финансиране при обявена извънредно епидемична обстановка.

Днешните разисквания бяха инициирани от парламентарната група на „БСП за България“, от където се чуха силни критиките за начина на функциониране и финансиране на здравната ни система. Според министър Ананиев обаче, след първоначалните трудности от първите седмици на COVID-кризата, държавата е създала необходимата организация за осигуряване на нормалното ѝ функциониране.

По повод на информацията, че специалистите от регионалните здравни инспекции все още не са получили допълнителните средствата, обещани им за работата на предната линия срещу коронавируса, Ананиев обясни, че те получават своите допълнителни възнаграждения на тримесечие.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Стойността на образованието се измерва не по броя на прочетените книги, а по употребата им.


Плутарх