Секции

06 July 2020 00:12

За последното денонощие на територията на Пловдивска област има 8 нови случая на COVID-19, единият е от Карлово

За последното денонощия на територията на Пловдивска област има 8 новорегистрирани случая на COVID-19.

От тях 6 са установени в частна фирма, която се намира в Северната промишлена зона на Пловдив, с 14 души персонал. Управителят е изследвал работниците по желание и веднага е предприел всички противоепидемични мерки след положителните проби.

„В момента фирмата е затворена и се извършват необходимите действия според предписанията на здравните власти. В случая управителят на фирмата е действал отговорно и много бързо е реагирал. Няма хоспитализирани от далите положителен резултат работници и са в добро състояние, коментира областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Останалите случаи с днешна дата са на жена от Пловдив на 70 години с дихателни проблеми, хоспитализирана, и на мъж на 45 от Карлово, който е свързан със случаите в Перущица. Той също е приет в болница за лечение.

РЗИ връчва предписания на контактните лица.

Към днешна дата в област Пловдив регистрираните случаи са 128, като 94 са оздравелите.

„ Отново апелирам жителите на областта за повече внимание и отговорност. Ако от страна на работодатели има притеснения, свързани с епидемичната обстановка, то те могат да потърсят съдействие от Областния кризисен щаб", допълни областният управител.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче