Секции

26 April 2024 00:08

За трета година учениците на СУ„Христо Проданов“ са горди с успеха си в кампанията „Капачки за бъдеще“

За трета година Ученическият съвет към СУ „Хр. Проданов“ провежда успешно кампанията за събиране на пластмасови капачки, като количеството на предадената суровина нараства устремно. На 20 юни бяха предадени 151 кг капачки.

По идея на Борислава Манолова от 11.б клас и Димитър Чобанов (завършил училището) и с активното им участие, във всички класни стаи бяха поставени бутилки за събиране на ценните капачки. Ученици, учители и родители помагаха за събирането и складирането на капачките. Извозването се извършваше безплатно от фирма „Вили текстил“ -гр. Карлово.

В продължение на две учебни години малките ученици с голямо удоволствие „хранеха“ изгладнелия за капачки картонен робот, конструиран пак от двамата инициатори. Той продължава да краси фоайето на първия етаж и да напомня, че когато действат всички заедно, обединени от благородна цел, се постига много.

Благотворителната дейност протече с много усмивки и удовлетворение, а учениците получехя грамотата за дарение.

Тази година Борислава се срещна с един от двамата създатели на инициативата „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков.

След предаването на капачките на организаторите на кампанията, с парите те закупуват кувьози за болници в цялата страна. Карловската болница също се сдоби с такъв през октомври миналата година.

/Снимки: СУ“Христо Проданов“-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче