Секции

16 April 2024 08:47

Удостоиха с приза "Доблест" трима карловски военнослужещи, спасили човешки живот

За втора поредна година отличието „Доблест” - I степен за спасен човешки живот беше връчен на военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Церемонията се проведе на 22 юни в зали „Стремци”, където председателят на сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” – Плевен о. з. подп. инж. Радослав Георгиев удостои с приза ефрейтор Марин Кънев от 3-ти механизиран батальон и ефрейторите Чавдар Караджов и Борислав Лилов от зенитно-ракетен дивизион. Те спасяват живота на млад мъж на 11 май на подбалкански път София-Бургас.

Военните са проявили доблест и смелост, все качества, достойни за уважение. Тези ценности са акцент в личностното изграждане на военнослужещите от Въоръжените сили и в частност от 61-ва механизирана бригада.

О.з.подп.инж. Радослав Георгиев връчи и плакет във връзка с 15-годишнината от основаването на сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” на командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков.

Той изрази благодарност от името на целия личен състав за оказаното внимание и отбеляза в днешно време е наистина важна позитивната подкрепа на запасното войнство в усилията за възраждане на Българската армия.

/Снимки: 61-ва СМБ/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче