Секции

26 April 2024 02:57

По време на подкуп: Задържаха ръководителите на отдел „Наркотици“ към ГДБОП и още един служител на МВР

Задържаха началника на отдел „Наркотици“ към ГДБОП и началник сектора на същия отдел при специализирана операция на МВР и прокуратурата. В ареста е и друг служител на МВР. Тримата са обвинени за взимане на подкуп и упражняване на чадър върху дейността на организирани на престъпни групи с цел разпространение на наркотици в и извън България. Това съобщиха главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

След акция на служители на отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР и специализираната прокуратура са задържани началникът на отдел „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотични вещества“ към ГДБОП Цветан Панков, началникът на сектора на същия отдел Кирил Ванков и още един служител на МВР. Тримата са в ареста за 24 часа. Предмет на делото е организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на чадър върху групи за наркотрафик и разпространение на наркотици не само на територията на България.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че е наредил проверка и ще предложи промени в структурата на ГДБОП.

Младен Маринов – министър на вътрешните работи:

„Разпоредих да се направи анализ на цялостната работа на ГДБОП. Да, служители, които съвестно работят .“

Главният прокурор Иван Гешев добави още, че акциите срещу нарушителите на закона ще продължат независимо от заеманата от тях длъжност, а с предимство ще бъдат служители на структурите на МВР и прокуратурата, като цитирам „първо се стремим да започнем изчистването на такива лица от нашата къщичка“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче