Секции

03 May 2024 23:30

„Извънредна ситуация“ в британския курорт Борнмът заради хиляди плажуващи

Британският морски курорт Борнмът обяви извънредна ситуация. Причината – десетките хиляди хора, които се стекоха по плажовете му, привлечени от прохладата на морето на фона на горещините на Острова.

Плажуващите обаче не се съобразиха с изискването за социална дистанция заради пандемията от ковид-19. Кадри на претъпканата с хора плажна ивица в Борнмът обиколиха световните новинарски агенции и бяха споделени стотици пъти в социалните мрежи.

Местните власти обаче заявиха, че са били „ужасени“ от ситуацията по плажовете на града, която доведе до задръствания по пътищата, незаконно паркиране, купчини от боклук, както и антисоциално поведение, включително пиянски сбивания.

ПАТРИК:

„Това е едно от най-красивите места, на които съм бил. А аз пътувам често. Разхождам кучето си по плажа всеки ден и бях особено натъжен да видя огромното количество боклук, което остана след плажуващите. А самата гледка на стотиците хора, които бяха буквално един до друг на плажа, без никаква дистанция – беше ужасяващо."

Кметската управа на Борнмът посочи, че южното английско крайбрежие не е готово да приеме толкова много посетители и обяви извънредна ситуация, което ще й позволи да поиска допълнителни ресурси от централните власти, включително полицейски подразделения.

Прогнозите са за влошаване на времето през следващите няколко дни – с очаквани по-ниски температури, дъждове и гръмотевични бури, ситуацията да се нормализира.

Посещението на плажовете е разрешено след облекчаване на мерките за борба с коронавируса в цялата страна, но хората все още са призовани да избягват струпвания на големи тълпи, а баровете и ресторантите отварят чак на 4 юли.

Великобритания беше силно засегната от пандемията от Ковид-19, регистрирайки най-високата смъртност в Европа до момента.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два случая в живота на човека, когато той не бива да прави догадки: когато не може да си го позволи и когато не го умее.


Марк Твен