Секции

21 September 2020 06:33

12 000 души ще могат да присъстват на финала на Купата за България по футбол

Радостна новина за футболните фенове – 12 хиляди души ще могат да присъстват на мача за Купата на България на Националния стадион „Васил Левски“. Това стана ясно след среща на щаба и министъра на спорта Красен Кралев с премиера Бойко Борисов. В сила обаче ще бъдат противоепидемични мерки.

По 3 хиляди души разпределени в 4 сектора ще бъдат допуснати на мача за купата на България между отборите ЦСКА и Локомотив Пловдив. Зрителите трябва да бъдат седнали през седалка или две или пък през ред.

Останалите футболни срещи ще се играят при 1000 души в сектор, както е определено в заповедта на здравния министър. А при диагностициране на случай с коронавирус от състезател на даден отбор, той ще се отстранява временно от отбора и ще се поставя под задължителна карантина.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта :

„Всеки месец до 3-то число да бъдат представени пред мед. комисия PСR тестове на всички участници в шампионата, говорим за футболисти, треноьори и длъжностни лица. Тази мярка остава до края на извънредната епидемична обстановка.

Спортният и здравния министър изразиха и разочарованието си от това, че феновете масово не спазват дисциплина.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването :

„Ако продължават да се държат така както се държаха на мача Левски-ЦСКА и ако това стане масова практика ще пристъпим наистина към затягане на мерките. Вие знаете, че в почти цяла Европа мачовете се играят без публика, така че това е възможен вариант, но все пак нека дадем шанс и доверие на хората които ще присъстват.

А новината за допускането на повече зрители на стадиона по време на Купата на България зарадва футболните фенове.

Финалът за купата на България ще бъде на 1-ви юли на Националния стадион „Васил Левски". Спортният министър призова всички фенове да бъдат отговорни и да спазват наложените здравни мерки по време на футболната среща.

/Източник информация: Тв Европа; снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Приготвяте ли домашни консерви?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче