Секции

03 May 2024 21:16

6 души загинаха при нападение срещу сградата на Пакистанската фондова борса в Карачи

Двама души бяха убити, а трима са ранени вследствие на взрив на граната около сградата на пакистанската фондова борса в Карачи. Сданието е било нападнато от четирима терористи, които първо хвърлили граната, а след това открили огън по охранителен пост. При завързалата се престрелка и четиримата са убити. В резултат на инцидента са загинали двама случайни граждани, а други трима са ранени. По данни на местните сили за сигурност.

Всички пострадали са откарани в най-близката болница, а полицията е отцепила района около борсата. Силите за сигурност извършват проверка на всички останали нападатели.

Терористите нападнаха сградата, която се намира в зона с висока степен на сигурност, в която се намират също централните офиси на много частни банки, с гранати и пушки, заяви Гулам Мемон, шеф на полицията в най-големия град на Пакистан и негов финансов център. Служител на отдела за борба с тероризма добави, че нападателите са носили значителни количества боеприпаси и гранати в раници. Пакистанската фондова борса не спря търговията по време на атаката, съобщи нейният управляващ директор .

Засега никой не е поел отговорност за нападението.

Пакистан отдавна е обект на нападения от ислямисти, но атаките стават по-редки през последните години, след военни операции срещу техни различни фракции по афганистанската граница. Освен с ислямски бойци, Пакистан трябваше да се бори и със сепаратистки бунтовници в провинциите Белокистан и Синд.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче