Секции

05 July 2020 22:39

Прокуратурата: В чатовете между Бобоков и Узунов се намесва и осъденият в Румъния българин Петър Ненов

Прокуратурата разпространи още чатове между бизнесмена Пламен Бобоков и съветника на президента Пламен Узунов. В кореспонденцията се намесва ново действащо лице – осъденият в Румъния българин Петър Ненов, който търси съдействие от Бобоков за помилване. Бизнесменът от своя страна отнася въпроса към секретаря Пламен Узунов.

Според новите разкрития на прокуратурата през месеците април и май тази година П. Б. обменя съобщения с лице, записано като „Pepi- Ro“, както и с „Prezident-Pl. Uzunov“, касаещи правомощията на Комисията по помилване към президента. След анализ на хронологията и съдържанието на кореспонденцията обвинението стига до извода, че инициалите „Pepi- Ro“ вероятно са на български гражданин, осъден от румънски съд на 6 години лишаване от свобода за данъчни престъпления. Към момента той излежава присъдата си в софийския затвор. На 07 април въпросното лице изпраща на Пламен Бобоков снимка на писмо, адресирано до президента на България от Демократичен съюз на българите в Румъния, в което се иска помилване на българския гражданин с инициали П.З.Н. Няколко часа по-късно Бобоков препраща съобщенията на Узунов, който от своя страна отговаря: „Ок. Поздрави!“. На 28 април осъденият отправя до Пламен Бобоков следното запитване:„Има ли някакъв резултат по моя въпрос?“. Същия ден е регистриран разговор между бизнесмена и Пламен Узунов, след което Бобоков отговаря: „Утре ще се виждам по твоя въпрос! Ще има, но няма да е светкавично!“. На 11 май кореспонденцията продължава, а на 20-ти осъденият отново настоява за резултати, на което Бобоков отговаря, че такива още няма, но го съветва да действа с превода на решение на румънския съд.

С оглед на кореспонденцията Специализирана прокуратура е изискала официална справка от началника на затвора в София. Установено е, че Петър Ненов задържан в България през ноември 2018 г. във връзка с издадена Европейска заповед за арест от румънски съд през 2014 година заради постановена присъда за данъчни престъпления.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако си построил замъци във въздуха, не означава, че си работил напразно; те са точно там, където трябва да бъдат, просто изгради основи под тях.


Хенри Дейвид Торо