Секции

19 April 2024 00:01

Кметът д-р Кабаиванов: Засега не се налага да правим карантина на улици или махали, но ако се наложи ще прибегнем и до това (видео)

Общо 5 са установените случаи на хора с COVID-19 в община Карлово досега от началото на пандемията. Последните три от тях са свързани с епидемичната пътека от Перущица. Те са изолирани, като два от тях са на болнично лечение, а контактните им лица са карантинирани- обобщи информацията по темата кметът д-р Кабаиванов.

„Извършихме вече неколкократна дезинфекция на ромските махали в Розино и Баня. Наблюдаваме обстановката, засега не се налага да правим карантинни мерки на къщи, улици или цели махали, но ако се наложи ще прибегнем и до това“- съобщи общинският управник в интервю за Karlovo.tv.

Според д-р Кабаиванов през изминалите 20 дни мерките все по-малко се спазват от значителна част от хората. Вече има редица случаи, които са предпоставка за усложняване на епидемичната обстановка.

Кметът призова гражданите да носят маски в затворени помещения, да ограничават контактите си и да избягват масовите събирания.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.