Секции

20 April 2024 08:11

105 години навърши баба Гена от Каравелово (видео)

105 години навърши на 1 юли баба Гена Сиркьова от Каравелово. Кметът д-р Емил Кабаиванов дойде лично в селото да честити празника на рожденичката, която е и най-възрастният жител на община Карлово.

Той я поздрави, че е успяла през тези 105 години да преодолее всички предизвикателства, които животът й е поставил, и пожела: „Да си жива и здрава и догодина пак да сме при тебе на 106-годишнината ти.“

„Баба Гена е гордост за селото“- каза кметът на Каравелово Славка Червенкова. “Това е човек, съчетал много добродетели в себе си. Тя винаги благодари за уважението към нея. Ние също сме й признателни, защото благодарение на нейните спомени бе заснет автентичният филм „Каравеловската сватба. 100 години по-късно, както преди век“, в който тя също има роля.“



Да поздравят баба Гена в дома й дойдоха кметът на село Климент Мано Манов, самодейци и занаятчии от Сдружение „Любен Каравелов“, ръководството на пенсионерски клуб „Детелина“, приятели и роднини.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Рафаил. На празника си рожденичка получи много цветя и вкусна торта с боровинки, домашно приготвена питка и баница, както и специална музикална китка от местните самодейци.

Баба Гена Сиркьова е отгледала син и дъщеря, има трима внуци, четирима правнуци и две пра-правнучета.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче