Секции

28 March 2024 18:50

Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юли

Взехме решение да продължим епидемичната обстановка с две седмици, до края на юли. Засилва се масовият контрол по спазване на противоепидемичните мерки. Препоръчваме на областните щабове да засилят контрола във всяка област по спазване на мерките и при необходимост да въвеждат нови мерки, съобразявайки се с обстановката в съответния регион. Препоръчваме на базата на критичен анализ на ситуацията да намалят до минимум масовите мероприятия.

Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, предаде репортер на БГНЕС.

Български екип е много близо до откриване на лекарство срещу COVID-19, уточни Ананиев. От щаба посочиха, че клиничните изпитания върху въпросното лекарство са започнали през месец май и се казва Ивермектин.

Сутринта имаше среща с Националния оперативен щаб при Борисов. Присъстваха и Горанов и Дончев. Продължаваме ежедневните сутрешни срещи при премиера и продължаваме да правим анализ за развитието на епидемичната обстановка, добави Ананиев.

От своя страна доц. Ангел Кунчев каза, че когато става дума за професионална изява, събитие, на което човек презентира, говорител е, дава пресконференция, говорител в телевизия, по това време, докато изпълнява задълженията си, може да е без маска, каза още Кунчев.

16 футболисти и служители на „Черно море” са с положителни тестове за COVID-19, съобщиха още от щаба. Всички футболисти са под карантина.

/Източник информация и снимка: БГНЕС/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче